Начало -> Велотуризъм

За любителите на велосипедния спорт Къща за гости „Топалови” предлага велосипеди под наем.

Съществуват 3 изградени велопътеки:

Велопътека "Връх св. Атанас"

Дължина 3 км.
Преминава през ул.'Горски пътник' в Златоград, след това по открит горски път, покрай красиви местности и вековни гори, през параклиса 'Свети Атанас' и завършва при връх 'Свети Атанас'. В участък от 800 м преди върха се слива с екопътека 'Планинска прегръдка'.

Велопътека 'Язовир Златоград'

Дължина 2 км.
Преминава през ул.'Беловидово' в Златоград, в близост до Римския мост (паметник на културата) и след това продължава изцяло по път с асфалтобетонова настилка. По цялото трасе има монтирани указателни табели, стълбове със стрелки и съдове за отпадъци. Поставена е дървена беседка и е ремонтирана крайпътна чешма.

Велопътека 'Златоград - Св. Неделя - Старцево - Тракийско светилище 'Белите камъни'

Дължина 8 км.
Започва от сградата на ЗММ в Златоград, преминава по открит селскостопански път, стига до хотел „Панорама”, след което продължава към село Старцево и стига до тракийското светилище 'Белите камъни'. В участък преди връх 'Св. Неделя' се слива с екопътека. Пътят е със средна ширина 2 метра. Монтирани са дървени пейки,указателни табели, стълбове със стрелки и съдове за отпадъци. Поставен е навес в местността 'Белото камене', и е изградено огнище (барбекю).

 

Промоционални оферти

promo_exclamation

Открий Златоград на колело!

[Прочети повече]

Благодарности

Публикуваният снимков материал е предоставен с любезното съдействие на Община Златоград, за което изказваме нашата благодарност.
Специални благодарности поднасяме и към Сергей Билянов, изпълнител на родопски народни песни от град Златоград, с чието изпълнение на песента „Излел е Делю хайдутин” е озвучена страницата.
Сърдечно благодарим и на всички, които помогнаха за реализирането на този проект, с който се надяваме да допринесем за развитието и популяризирането на Златоград като атрактивна туристическа дестинация!

line

Златоград

Златоград

Златоград, китно родопско градче, обвито в легенди, пазещо ревностно своите корени...

[Прочети повече]

Новини

Новини от Златоград

На 24.09.2022 г., от 11.00 ч. - Възстановка „Един пазарен ден отпреди 100 години”...

[Прочети повече]

Събития

Събития в Златоград

Златоград има богат културен календар. Ежегодно се провеждат редица събития,...

[Прочети повече]